20220203 103709

12th English Viral Question 2022 Bihar Board || Bseb 12th English Viral Question 2022 || 4 February Viral Question English

12th English Viral Question 2022 Bihar Board || Bseb 12th English Viral Question 2022 || 4 February Viral Question English 

BSEB English 12th Viral Question 

IMG 20220129 164539 527

   12th ENGLISH 1000 QUESTION

1.How Free is the Press is written by ……….?

(A) HE Bates                             (B) Dr. Zakir Hussain

(C) Dorothy L Sayers                 (D) Bertrand Russell

                          ANSWER=C

2.According to Pearl S Buck, the Indian people are deeply …………?

(A) honest                         (B) content

(C) religious                       (D) devoted

                          ANSWER=C

3.Pearl S. Buck had a an.. family doctor,

(Choose the correct oprion)

(A) Chinese                 (B) Indian

(C) African                  (D) American

                          ANSWER=B

4.Who was Lomov?

(A) a businessman                    (B) a gardener

(C) a landowner                 (D) a grocer

                          ANSWER=C

5.Lomov wants to marry … ….. (Choose the correct option)

(A) Jessica                          (B) Natalia

(C) Susan                           (D) Florence

                          ANSWER=B

6. John Donne is a …… poct.

(A) war                               (B) romantic

(C) metaphysical                (D) modern

                          ANSWER=C

7.Sweatest Love I Do Not Goc is written by

(A) John Donne                 (B) Kamala Das

(C) D. H. Lawrence              (b) Walt Whitman

                          ANSWER=A

8.Walt Whitman is …… years old.

(A) 35                         (B) 36

(C) 37                         (D) 38

                          ANSWER=C

9.The line ‘And the prams go rolling on’ if from …………..?

(Choose the correct option)

(A) Snake                                  (B) To Autumn

(C) Now the Leaves Are Falling Fast        (D) Fire Hymn

                          ANSWER=C

10.The leaves are falling ………?

(A) fast                        (B) slow

(C) good                     (D) soon

                          ANSWER=A

11.”Think not of them, thou hast thy music too.’ – is from:

(A) An Autumn                  (B) Fire-Hymn

(C) Ode to Autumn            (D) The Soldier

                          ANSWER=C

12. ..…… was a great lover of Nature.

(A) John Keats                   (B) WH Auden

(C) Rupert Brooke              (D) John Donne

                          ANSWER=A

13.The line, ‘I think she was the most beautiful lady’is from–  

(Choose the correct option)

(A) Snake                           (B) Fire Hymn

(C) TO Autumn                  (D) An Epitaph

                          ANSWER=D

14.An Epitaph is written by ………?

(A) John Keats                   (B) Walter de la Mare

(C) John Danne                  (D) W.H. Auden

                          ANSWER=B

15.How many ‘war sonnets’ did Brooke write?

(A) five                              (B) six

(C) seven                           (D) eight

                          ANSWER=A

16.The poet in ‘The Soldier’ is depicting the miseries of …….?

(A) war                               (B) nature

(C) relation .                       (D) love

                          ANSWER=A

17.’He’s broken every human law’ -is from:

(A) Snake                                  (B) Song of Myself

(C) Macavity- The Mystery Cat  (D) Ode to Autumn

                          ANSWER=C

18.Who finds Macavity lazy and half asleep?

(A) T.S. Eliot                       (B) DH Lawrence

(C) Kamala Das                  (D) None of these

                          ANSWER=A

19.They were watching me. (Choose the best passive voice)

(A) I was watched by them (B) They were watched by me

(C) I was being watched     (D) Me was watched by them

                          ANSWER=C

20.Your books should be read. (Choose the best Active voice)

(A) Read your books.          (B) You read your books.

(C) Your books read           (D) Your books may read.

                          ANSWER=A

21.The danger of corona virus is being faced by us.

(Choose the best Active voice)

(A) Faced by us is danger of corona virus.

(B) Us facing the danger of corona virus.

(C) We are facing the dangers of corona virus.

(D) Corona virus is the danger facing by us.

                          ANSWER=C

22.I wish I ………. a minister. (Choose the correct tense form)

(A) was                       (B) had

(C) have                      (D) were

                          ANSWER=D

23.Have you ……….. Rakesh? (Choose the correct tense forms)

(A) see                               (B) Saw

(C) seeing                          (D) seen

                          ANSWER=D

24.When Radha ………… back, she will sleep. (Choose the correct tense forms)

(A) will come                     (B) comes

(C) came                            (D) has come

                          ANSWER=B

25.We ………… obey the laws. (Choose the correct auxiliary verb)

(A) would                    (B) should

(C) can                        (D) could

                          ANSWER=B

26.Last year my English course ………. thirty lessons.

(Choose the correct auxiliary verb)

(A) include                  (B) will include

(C) including               (D) included

                          ANSWER=D

27.He labours hard. He has to survive.

(Choose the suitable combination of sentences)

(A) He labouring hard and has to survive

(B) He laboured hard and is surviving

(C) He is labouring hard and had to survive

(D) He labours hard to survive

                          ANSWER=D

28.I read a book. Then I sleep. (Choose the suitable combination)

(A) I read a book then I sleep.

(B) Before sleeping I read a book.

(C) I sleep then read a book.            (D) I read and I sleep.

                          ANSWER=B

29.Radhika was late. She could not catch the bus.           (Choose the suitable combination)

(A) Radhika was late but could not catch the bus.

(B) Being late, Radhika did not catch the bus.

(C) Radhika is late and did not catch the bus.

(D) Radhika is late so she could not catch the bus.

                          ANSWER=D

30.She ran out of the room. She was screaming.

(Choose the suitable combination)

(A) She ran to the room screaming.

(B) She ran out the room screaming.

(C) She had run to the room screaming.

(D) She ran out of the room screaming.

                          ANSWER=D

31.Kamlesh has been ………… .. his house for a few days.

(Choose the correct tense forms)

(A) repaired                       (B) repairing

(C) had repaired                 (D) will repair

                          ANSWER=B

32.Rahim …………. for Mumbai next week.

(Choose the correct tense forms)

(A) has been leaving                 (B) is leaving

(C) has left                                (D) left

                          ANSWER=B

33.A snake charmer …… cobra a poisonous snake.

(Choose the correct tense forms)

(A) will catching                 (B) catches

(C) have caught                 (D) None of these

                          ANSWER=B

34.I …………. eaten.              (Choose the correct auxiliary verb)

(A) have                      (B) might

(C) may                       (D) should

                          ANSWER=A

35.We ……be married next week.(Choose the correct auxiliary verb)

(A) must                     (B) have

(C) will                        (D) are

                          ANSWER=C

36. ……… you prefer tea or coffee?(Choose the correct auxiliary verb)

(A) Can                              (B) Could

(C) Would                          (D) Will

                          ANSWER=C

37.We………. keep the City clean. (Choose the correct auxiliary verb)

(A) will                 (B) should

(C) shall               (D) could

                          ANSWER=B

38.Everyone will admit it. (Choose the suitable negative sentence)

(A) Deny it nobody.                  (B) Everyone will not deny.

(C) No one will deny it.             (D) Deny will no one.

                          ANSWER=C

39.Every rose has a thom. (Choose the suitable negative sentence)

(A) There is no rose without a thom.

(B) Every rose has not a thom.

(C) Ever does not have a thom.        (D) None of these

                          ANSWER=A

40.He is too fat to walk. (Choose the suitable negative sentence)

(A) He is not too fat to walk.

(B) He is so fat that he can’t walk.

(C) He is so fat to walk.

(D) He is fater than he should to walk.

                          ANSWER=B

41.Can anyone put up with such conduct?

(Choose the suitable negative sentence)

(A) No one can put up with such conduct.

(B) Can anyone not put up with such conduct.

(C) Anyone can’t put up with such conduct.

(D) No one can’t put up with such conduct.

                          ANSWER=A

42.We can make no progress if we continue working ……….. these conditions.           (Choose the correct preposition)

(A) into                       (B) with

(C) under                    (D) for

                          ANSWER=C

43.Choose the correct sentences :

(A) He failed in the Physics.             (B) He failed in Physics.

(C) Physics failed is he.                     (D) He is Physics failed.

                          ANSWER=B

44.Choose the correct sentences :

(A) Sid can play Tennis as good as his brother.

(B) Sid will play Tennis as well as his brother.

(C) Sid can play Tennis as good as his brother.

(D) She had played Tennis as good as his brother.

                          ANSWER=A

45.Choose the correct sentences :

(A) Abhay is running very fast.         (B) Abhay is running very fastly.

(C) Abhay is running more fast.     (D) Abhay is running the fastest.

                          ANSWER=A

46.Choose the correct sentence:

(A) I always wanted to singing.

(B) I always wanted to been a singer.

(C) I always wanted to be a singer.

(D) I always wanted to have singing.

                          ANSWER=C

47.He came on ……….. foot. (Choose the best Articles)

(A) a                           (B) an

(C) the                        (D) None of these

                          ANSWER=D

48.Don’t make ……….. noise. (Choose the best Articles)

(A) a                           (B) an

(C) the                        (D) None of these

                          ANSWER=A

49.Have you seen ………… Red Fort. (Choose the best Articles)

(A) a                           (B) an

(C) the                        (D) None of these

                          ANSWER=C

50.Once there was …… king. (Choose the best Articles)

(A) a                           (B) an

(C) the                        (D) None of these

                          ANSWER=A

51.Sri Lanka is …… island. (Choose the best Anicles)

(A) an                  (B) a

(C) the                 (D) None of these

                          ANSWER=A

52.Choose the correctly spelt word:

(A) Athist                    (B) Atheist

(C) Athest                   (D) Athiest

                          ANSWER=B

53.Choose the correctly spelt word:

(A) allotted                 (B) alouted

(C) alloted                   (D) aloted

                          ANSWER=A

54.A car runs …… petrol. (Choose the suitable prepositions)

(A) by                         (B) at

(C) on                         (D) in

                          ANSWER=C

55.Patna is ….. the bank of the Ganga.

(Choose the suitable prepositions)

(A) at                   (B) on

(C) of                   (D) to

                          ANSWER=B

56.Cut apples ………… knife.

(Choose the suitable preposhlons)

(A) with                             (B) by

(C) from                             (D) at

                          ANSWER=A

57.Love turned ………. hatred, (Choose the suitable prepositions)

(A) into                       (B) in

(C) among                  (D) of

                          ANSWER=A

58.The dog can …… the road. (Choose the suitable prepositions)

(A) across                    (B) with

(C) for                         (D) through

                          ANSWER=A

59.He is …… Germany. (Choose the suitable prepositions)

(A) in                          (B) at

(C) upon                     (D) None of these

                          ANSWER=A

60.Choose the correct sentence :

(A) The railways will compensate us for the loss

(B) The railways will compensate us with the loss

(C) The railways will compensate we for the loss

(D) The railways will compensate us with the lose

                          ANSWER=A

61.Choose the correct sentences :

(A) He is in a good health.        (B) Health is a good is he.

(C) He is good health in.           (D) He is in good health.

                          ANSWER=D

62.Choose the correctly spelt word:

(A) beginning                    (B) bigining

(C) begeneng                    (D) beginning

                          ANSWER=D

63.Choose the correctly spelt word:

(A) Disuaded               (B) dissunded

(C) dessuoded             (D) diysaded

                          ANSWER=B

64.Choose the correctly spelt word:

(A) erudition                      (B) crudition

(C) cruddition                    (D) credution

                          ANSWER=B

65.Choose the correctly spelt word:

(A) clauds.                   (B) klouds

(C) clouds                   (D) klauds

                          ANSWER=C

66.Who sits carelessly on the granary floor in ‘Ode to Autumn’?                           (Choose the correct option)

(A) Old man                       (B) Children

(C) Young men                  (D) Woman

                          ANSWER=A

67.You ……laughing. (Choose the most correct options)

(A) had                       (B) have

(C) is                           (D) are

                          ANSWER=D

68.The police …… arrested the thief.(Choose the most correct options)

(A) has                               (B) have

(C) had                              (D) will

                          ANSWER=A

69.Ram and Yogendra …… great friends.

(Choose the most correct options)

(A) are                        (B) is

(C) has                        (D) have

                          ANSWER=A

70.Eight miles …… a long distance. (Choose the most correct options)

(A) is                                  (B) are

(C) was                              (D) were

                          ANSWER=A

71.My friend and I …………. our homework everyday.

(Choose the most correct options)

(A) do                         (B) does

(C) did                        (D) has done

                          ANSWER=A

72.He said to me, “You have to go at once.”

(Choose the correct Indirect Speech)

(A) He says to me to go at once.

(B) He told me that I had to go at once.

(C) He said to me go at once.   (D) I told him to go at once.

                          ANSWER=B

73.Which language is not our native language?

(A) English                  (B) Hindi

(C) Tamil                     (D) Malayalam

                          ANSWER=A

74.Who dominated Indian politics from 1915 to 1948 ?

(A) J.L. Nehru                     (B) Sardar Patel

(C) M. Gandhi                    (D) S.C. Bose

                          ANSWER=C

75.“There is nothing like honesty”. Who says this in the story ‘A Pinch of Snuff?

(A) Sohanlal                       (B) Ratiram

(C) Nanukaka                     (D) Mohanlal

                          ANSWER=C

76.Nanukaka was coming from Delhi to see some .

(A) ministers               (B) doctors

(C) friends                   (D) governors.

                          ANSWER=A

77.Martin Luther King Jr. belonged to ………?

(A) The USA                       (B) Britain

(C) Germany                      (D) France

                          ANSWER=A

78.Who was influenced by Gandhiji ?

(A) Martin Luther King Jr.                 (B) Dr. Zakir Hussain

(C) Bertrand Russell                         (D) H.E. Bates

                          ANSWER=A

79.Has civlization taught us to be more ………… towards one another ?

(A) enemy                   (B) angry

(C) upset                            (D) friendly

                          ANSWER=D

80.Who was a philosopher,historian and a mathematician ?

(A) M. Gandhi                    (B) Dr. Zakir Hussain

(C) Bertrand Russell            (D) H.E. Bates

                          ANSWER=C

81.Isha says, “The teacher will check the notebook tomorrow.”         (Choose the correct Indirect Speech)

(A) Isha said that the teacher would check the notebook tomorrow.

(B) Isha said that the teacher will check the notebook tomorrow.

(C) Isha says that the teacher will check the notebook the next day.

(D) Isha said that the teacher will check the notebook the next day.

                          ANSWER=B

82.The price of mangoes ……. gone up.

(Choose the correct auxilia

(A) was                              (B) has

(C) were                             (D) haves

                          ANSWER=B

83.His salary is ten thousand rupees ………… month.

(Choose the best article)

(A) a                           (B) an

(C) the                        (D) None of these

                          ANSWER=A

84.The teacher said to him, “Do not read so fast.”

(Choose the correct Direct Speech)

(A) The teacher said to him not read fastly.

(B) The teacher advised him not to read very fast.

(C) Read not very fastly said the teacher.

(D) The teacher had asked him not to read fast.

                          ANSWER=B

85.He asked me where I was going.(Choose the correct Direct Speech)

(A) “Where have you going?” he asked me.

(B) “Where going you are?” he asked me.

(C) “Where are you going?” he said to me.

(D) “Where are you going?” he asked me.

                          ANSWER=D

86.Two and two ………. four, (Choose the correct tense forms)

(A) makes                          (B) made

(C) has made                     (D) have made

                          ANSWER=A

87.Shiga Naoya belonged to which century?

(A) 17th century                 (B) 18th century

(C) 19th  century                (D) 20th century

                          ANSWER=D

88.Shiga Naoya is a …… Writer.

(A) Japanese               (B) Chinese

(C) Indian                    (D) Bhutanese

                          ANSWER=A

89.A Child is Born is written by ……….?

(A). Germaine Greer                  (B) H. E. Betes

(C) Anton P Chekhov                (D) Shiga Naoya

                          ANSWER=A

90.Dorothy L. Sayers says that press is free

(Choose the correct option)

(A) everywhere                         (B) somewhere

(C) nowhere                              (D) at most places

                          ANSWER=A

91.Keki N Daruwalla was a …… poet.

(A) Parsi                      (B) Hindu

(C) Christian                (D) Muslim

                          ANSWER=A

92.Fire Hymn is written by ……..?

(A) Rupert Brooke                     (B) TS Eliot

(C) Kamala Das                         (D) Keki N Daruwala

                          ANSWER=D

93.The poet is filled with protest because …………?

(A) he fears the snake (B) he doesn’t want the snake to go

(C) he wants to kill the snake    (D) he doesn’t want to kill it

                          ANSWER=B

94.Who decided to hit the snake?

(A) DH Lawrence                       (B) TS Eliot

(C) Keki N Daruwala                  (D) None of these

                          ANSWER=A

95.‘That woman died, the house withdrew into silence’- is from:

(A) My Grandmother’s House          (B) Ode to Autumn

(C) Snake                                         (D) Fire-Hymn

                          ANSWER=A

96.Which language has became a global language ?

(A) English                         (B) Hindi

(C) French                          (D) Latin

                          ANSWER=A

97.Who are known as the international Indian English writers ?

(A) Salman Rushdie and V S Naipul

(B) R.K. Narayan & Mulk Raj Anand

(C) Anita Desai and Anita Ghosh

(D) Sarojini Naidu and Arundhati Roy

                          ANSWER=A

98.Who wrote “Indian Civilization and Culture?”

(A) Mahatma Gandhi         (B) Jawahar Lal Nehru

(C) Zakir Hussain                (D) HE Bates

                          ANSWER=A

99.Bharat is my home is written by ……..?

(A) Anton P Chekhov                (B) Pearl S Buck

(C) Dr. Zakir Hussain                 (D) Mahatma Gandhi

                          ANSWER=C

100.Dr. Zakir Hussain became the President of India in .

(A) 1969                      (B) 1967

(C) 1966                      (D) 1965

                          ANSWER=B

 

PDF DOWNLOAD KARNE KE LIYE:-  CLICK HERE 

 

 

1. PSYSICS MODEL PAPER 12TH 
2. BIOLOGY MODEL PAER 12TH

8.सिपाही की माँ-मोहन राकेश

 

1. BATCHIT OBJECTIVE CLICK HERE

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You cannot copy content of this page