I have a Dream objective 12th 2022

I have a Dream objective 12th | English 100 marks Objective 12th I have a dream

I have a Dream objective 12th | English 100 marks Objective 12th I have a dream – Education Galaxy

1.‘I Have a Dream’ is written by —-
(A) Germaine Greer
(B) Shiga Naoya
(C) Martin Luther King, Jr.
(D) H.E. Bates
Ans.(C)

2. The slum area densely populated by an isolated community is marked by
(A) safe place
(B) fallen
(C) ghetto
(D) oasis
Ans.(C)

3. King is regarded as one of the greatest
(A) artists
(B) scientists
(C) separatists
(D) orators
Ans. (D)

4. The author advocates
(A) non-violent struggle
(B) violent struggle
(C) both the ways
(D) None of these
Ans.(A).

5. Martin Luther King Jr. was born in
(A) 1939
(B) 1929
(C) 1919
(D) 1969
Ans. (B)

6. Martin Luther King Jr. was assassinated on
(A) March 4
(B) April 4
(C) May 4
(D) December 4
Ans.(B)

7. King was assassinated in
(A) 1968
(B) 1954
(C) 1942
(D) 1978
Ans. (A)

8. ‘I Have a Dream’ is a speech delivered by King on
(A) August 28, 1963
(B) June 28, 1965
(C) May 28, 1953
(D) April 28, 1973
Ans. (A)

9. America gave the Negro people
(A) a good cheque
(B) a bad cheque
(C) a torn cheque
(D) None of these
Ans. (B)

10. By the signing of the emancipation proclamation the hopes of the Negro population
(A) fulfilled
(B) half fulfilled
(C) remained unfulfilled
(D) None of these
Ans.(C)

11. To overlook the Negro would be
(A) good
(B) beneficial
(C) fatal
(D) None of these
Ans. (C)

12. The Negroes made the pledge that they will always
(A) march ahead
(B) march back
(C) march slowly
(D) None of these
Ans. (A)

13. How many times King repeats that we cannot be satisfied’
(A) two times
(B) three times
(C) five times
(D) six times
Ans. (C)

14. The word ‘momentous’ stand for
(A) foolishness
(B) aggressive
(C) very important
(D) unimportant
Ans. (C)

15. They had dream that one day they would
(A) divide the nation
(B) kill the white people
(C) get their rights
(D) None of these
Ans. (C)

16. Racial discrimination is against
(A) capitalism
(B) power
(C) secularism
(D) human rights
Ans. (D)

17. ‘I Have a Dream’ is written by —-
(A) Germaine Greer
(B) Shiga Naoya
(C) Martin Luther King, Jr.
(D) H.E. Bates
Ans.(C)

18. Martin Luther King, Jr. has written the lesson
(A) The Artist
(B) I Have a Dream
(C) A Pinch of Snuff
(D) Bharat Is My Home
Ans. (B)

19. ‘I Have a Dream’ is a part of speech delivered by –
(A) Bertrand Russell
(B) Shiga Naoya
(C) Martin Luther King, Jr.
(D) H.E. Bates
Ans. (C)

20. Martin Luther King, Jr. belonged to
(A) Britain
(B) France
(C) China
(D) The USA
Ans. (D)

Bihar Board 12th ‘Bharat Is My Home’ सम्पूर्ण पाठ Objective

21. The condition of the ………. apalling.
(A) African
(B) Negroes
(C) Indians
(D) None of these
Ans. (B)

22. ………….. is sweltering with the heat of injustice and oppression.
(A) Newyork
(B) Texas
(C) Chicago
(D) Mississippi
Ans. (D)

23 .…………… was a great orator.
(A) Pearl S. Buck
(B) Shiga Naoya
(C) Martin Luther King, Jr.
(D) Germaine Greer
Ans.(C)

24. Martin Luther King, Jr. was a —
(A) Negro
(B) German
(C) French
(D) None of these
Ans. (A)

25. Nobel Prize for Peace was given to Martin Luther King, Jr. in –
(A) 1963
(B) 1964
(C) 1965
(D) 1966
Ans. (B)

26. Nigroes are the former ……….. of America.
(A) farmers
(B) traders
(C) slaves
(D) None of these
Ans. (C)

27. ……………. is a desert state of the USA.
(A) Mississippi
(B) Alabama
(C) Georgia
(D) None of these
Ans. (A)

28. Martin Luther King, Jr. had …………. children.
(A) one
(B) two
(C) three
(D) four
Ans. (D)

29. ……. advocates non-violent struggle.
(A) Pearl S. Buck
(B) H.E. Bates
(C) Martin Luther King, Jr.
(D) Shiga Naoya
Ans. (C)

30. Martin Luther King, Jr. loves the white –
(A) African
(B) Asian
(C) European
(D) American
Ans. (D)

31. Martin Luther King, Jr. was a
(A) artist
(B) civil right activists
(C) scientist
(D) philosopher
Ans. (B)

32. Martin Luther King, Jr. delivered his speech in Washington DC on August
(A) 25, 1963
(C) 12, 1964
(B) 28, 1963
(D) 28, 1965
Ans. (B)

I have a Dream objective 12th objective Question 

I have a Dream objective 12th I have a Dream objective 12th I have a Dream objective 12th I have a Dream objective 12th I have a Dream objective 12th

33. Martin Luther King, Jr. dislikes ……………. discrimination.
(A) caste
(B) sex
(C) religion
(D) racial
Ans. (D)

34. ‘I Have a Dream’ is a speech delivered by
(A) Germaine Greer
(B) Shiga Naoya
(C) H.E. Bates
(D) Martin Luther King, Jr.
Ans. (D)

35. The ‘bank of justice’ is —
(A) bankrupt
(B) highway
(C) staggered
(D) struggled
Ans. (A)

Bihar Board 12th ‘A Pinch Of Snuff’ सम्पूर्ण पाठ Objective

कक्षा-12 Chemistry का Chapter- wise सम्पूर्ण हल

 

36. …………… has given the Negro people a bad cheque which has come back marked in sufficient fund!
(A) Europe
(B) Canada
(C) America
(D) Mexico
Ans. (C)

 37. “And as we walk, we make the pledge that we shall
(A) always be satisfied
(B) always fight
(C) always hate people
(D) always march ahead
Ans. (D)

 

3944
Created by 7828600b7b1e8c73c83bb67895a80cff?s=32&d=mm&r=gEducation Galaxy

12th English Test

🔥 सभी Test लगाओ 🔥
Test के लिए All the Best 💐💐

 

1 / 35

1. Germaine Greer is an …….. writer. 

 

2 / 35

2. I am fond ………… music.

3 / 35

3. I’ll do this job as it is right up my ………..

4 / 35

4. Dr. Zakir Hussain says that education is a ……… [2011A]                     

5 / 35

5.  The dog is lying on the floor …….. the table.

6 / 35

6. The sentence “Modern inventions are too maddening to resist.’ is from

 

7 / 35

7. He never despaired ……………….success.

8 / 35

8. He climbed ………… the ladder.

9 / 35

9. King was assassinated in

10 / 35

10. ……… is the prime instrument of nation building.

11 / 35

11. The word ‘erudition’ stands for

12 / 35

12. There weren’t ………… apples on the table.

13 / 35

13. My parents are very ……………… about my joining in the NCC.

14 / 35

14. Civilization is the state of development of a …..

15 / 35

15. Indian Civilization and Culture’ has been written by —

16 / 35

16. Who is the writer of the prose piece, ‘A Marriage Proposal 

 

17 / 35

17. which nation has been called the young state of an ancient people ?Vvi

 

18 / 35

18. What does the poet discard? 

 

19 / 35

19. There is a bridge …….. the railway lines.

20 / 35

20. . …….. bas prasied India people and their

 

21 / 35

21. As the president, Dr. Hussain advocated for the growth of-

22 / 35

22. “Indian Civilization and Culture has been written by :

 

23 / 35

23. Dr. Zakir Hussain became the President of India in…….

24 / 35

24. According to Dr. Zakir Hussain, the value remains ………..:

 

25 / 35

25. Who said that Bharat is my home and its people are my family.

26 / 35

26. . Dr. Zakir Hussain feels greatly obliged to the people of………..

27 / 35

27. Seibei’s hobby was collecting of ……… 

 

28 / 35

28.  He left…………….. Delhi this morning.

29 / 35

29. Sytheti women go to their …….. house to stay during the last stage of their pregnancy.

 

30 / 35

30. I have no ………… (object) to you going for a movie, but the time is a concern.

31 / 35

31. who said “The past is not death and static, it is alive and dynamic ?”

32 / 35

32. Macavity is a ……… 

 

33 / 35

33. Indian Civilization and culture is …………

 

34 / 35

34. Dr. Zakir Hussain became the President of India in…….

35 / 35

35. Bertrand Russel was a ……

 

Your score is

The average score is 60%

0%

 

Indian Civilization and culture objective Download

12th English 100 Marks Complete Objective – Education Galaxy

संपूर्ण English – Complete Chapter solutuion

 

● YouTube – Education Galaxy

● Telegram – Education Galaxy

● App Name – Education Galaxy

● Website Name – Education Galaxy

 

 

I have a Dream objective 12th – Objective

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You cannot copy content of this page