12th English Objective Question 2022 Bihar Board

12th English Objective Question 2022 Bihar Board: English Most VVI Question for Exam 2022

12th English Objective Question 2022 Bihar Board: English Most VVI Question for Exam 2022- Education Galaxy

12th English Objective Question 2022 Bihar Board – MCQ

1. He ………… school last year. (Choose the best option)
(A) had leave              (B) left
(C) is leave                 (D) was leave

Answer:- (B)  

2. ……… was the role model of Dr. Zakir Hussain.
(A) Dr. Radha Krishnan          (B) Dr. Rajendra Pd.
(C) Indira Gandhi                   (D) Sardar Patel

Answer:- (A)

3. ……… is a humorous story.
(A) The Artist                          (B) A Pinch of Snuff
(C) A Child is Bron                  (D) The Earth

Answer:- (B)

4. Martin Luther King Jr. belonged to ………
(A) The USA                   (B) Britain
(C) Germany                  (D) France

Answer:- (A)

5. Who is the author of the prose piece, ‘Ideas That Have Helped Man-kind’?
(A) Brutal Bessüll             (B) Bertrand Russell
(C) Britanica Russelli        (D) Burtrand Rasal

Answer:- (B)

6. Seibei was a ……… Japanese boy.
(A) ten years old          (B) eleven years old
(C) tweleve years old   (D) thirteen years old

Answer:- (C)

7. A Child is Born is written by ………
(A) Germaine Greer               (B) HE Betes
(C) Anton P Chekhov             (D) Shiga Naoya

Answer:- (A)

8. The ……… is not the master but the servant of the people.
(A) State                             (B) Govt.
(C) District                          (D) Village

Answer:- (A)

9. Johnson was a poor ……..
(A) teacher                      (B) doctor
(C) carpenten                  (D) farmer

Answer:- (D)

10. India Through a Traveller’s Eye is written by …..
(A) Pearl S Buck               (B) Anton P Chekhov
(C) HE Bates                    (D) Shiga Naoya

Answer:- (A)

11. Man’s power is …….
(A) Strong                   (B) Weak
(C) Unknown               (D) Very Strong

Answer:- (B)

12. “The Leaves Are Falling Fast” is written by …..
(A) John Keats                        (B) W.H. Auden
(C) Rupert Brooke                   (D) T.S. Eliot

Answer:- (B)

13. ‘Ode To Autumn’is a ……
(A) Drama                       (B) Story
(C) Poetry                       (D) Essay

Answer:- (C)

14. An Epitaph is written by ……
(A) John Keats               (B) Walter de la Mare
(C) John Danne             (D) W.H. Auden

Answer:- (B)

15. The speaker is not afraid of ………
(A) life                           (B) fear
(C) death                       (D) lion

Answer:- (C)

16. The poet sees the red hot ……..
(A) embers                 (B) iron
(C) face                      (D) flower

Answer:- (A)

17. ‘Macavity : The Mystery Cat’ is written by
(A) D.H. Lawrence          (B) Walter De La Mare
(C) T.S. Eliot                    (D) Kamala Das

Answer:- (C)

18. Kamala Das is talking about her ……… who is dead now.
(A) grand mother                 (B) grand father
(C) father                             (D) mother

Answer:- (A)

19. Old English covers AD 449 – AD ………
(A) 1156                          (B) 1056
(C) 1066                          (D) 1075

Answer:- (C)

20. The literature of the Anglo-Saxons is of …….. types.
(A) Three                          (B) Four
(C) Two                            (D) Five

Answer:- (C)

21. I saw ……….. bull coming towards me. (Choose the suitable article)
(A) a                          (B) an
(C) the                       (D) no article required

Answer:- (A)

22. ………. cow he has bought gives much milk. (Choose the suitable article)
(A) a                           (B) an
(C) the                        (D) no article required

Answer:- (C)

23. Did you post my letter? (Choose the correct passive voice)
(A) Had my letter been posted?             (B) My letter was posted.
(C) Was my letter posted?                      (D) Will my letter be posted?

Answer:- (C)

24. I left some questions unanswered. (Choose the correct passive voice)
(A) Some questions were left unanswered.
(B) Some questions were left by me unanswered.
(C) Were not some questions left by me unanswered?
(D) Some questions have been left by me unanswered.

Answer:- (A)

25. He was punished for his folly. (Choose the correct active voice)
(A) We punished his folly for him.
(B) We punished him his folly.
(C) We had punished him for his folly.
(D) We punished him for his folly.

Answer:- (D)

26. What is being done about it? (Choose the correct active voice)
(A) What are they doing it?
(B) What they are doing about it?
(C) What are they doing about it?
(D) What about it they are doing?

Answer:- (C)

27. Ramesh said to his friend, “Is your father here?” (Choose the correct Indirect Narration)
(A) Ramesh asked his friend if his father was there.
(B) Ramesh asked his friend if her father was there.
(C) Ramesh asked his friend if her father were there.
(D) Ramesh asked his friend if his father are there.

Answer:- (A)

28. The farmer told that he could help me. (Choose the correct Direct Narration)
(A) The farmer said to me, “I am help you.”
(B) The farmer said to me, “I was help you.”
(C) The farmer said to me, “I can help you.”
(D) The farmer said to me, “I want help you.”

Answer:- (C)

29. It does not become …………. you to abuse your elders. (Choose the correct preposition)
(A) of                                        (B) at
(C) on                                       (D) none

Answer:- (A)  

30. He is a good …………. nothing fellow. (Choose the correct preposition)
(A) at                                    (B) in
(C) for                                   (D) none

Answer:- (C)

 

12th English Download Pdf 👇👇

👆 CLICK HERE 👆

31. The dog is lame ………… one leg. (Choose the correct preposition)
(A) with                     (B) in
(C) for                       (D) none

Answer:- (B)

32. Choose the correct sentence:
(A) She told me that she hungry.
(B) She told me that she was hungry.
(C) She said me that she was hungry.
(D) She told me she are hungry.

Answer:- (B)

33. Choose the correct sentence:
(A) I will inform this them.               (B) I will inform them of this.
(C) I will inform this to them.           (D) I will inform them with this.

Answer:- (B)

34. Choose the correct sentence:
(A) He walked ten miles on foot.
(B) He walked ten miles in foot.
(C) He walked ten miles with foot.
(D) He walked ten miles to foot.

Answer:- (A)

35. She cut a sorry figure before the interview board. (Choose the suitable meaning of the phrase)
(A) performed well            (B) performed badly
(C) got ashamed                (D) was very bold

Answer:- (B)

36. He is ……….. today. (Choose the best option)
(A) comes                    (B) coming
(C) will come               (D) none of these

Answer:- (B)

37. It ………… since ten O’clock. (Choose the best option)
(A) is rains                          (B) has been raining
(C) had rained                    (D) raining

Answer:- (B)

38. It was midday. The sun did not rise. (Choose the most suitable combination of sentences)
(A) The sun did not rise by midday.
(B) The sun does rise by mid day.
(C) The sun was not arisen by mid day.
(D) None of these

Answer:- (A)

39. Ashish is weak. He is laborious. (Choose the most suitable combination of sentences)
(A) Although Ashish is weak, he is laborious.
(B) Ashish is weak and laborious.
(C) Ashish is weak but not laborious.
(D) None of these

Answer:- (A)

 

12th English Objective Question 2022 Bihar Board: English Most VVI Question for Exam 2022

 

40. One ………… to look after one’s old parents. (Choose the correct option)
(A) ought                     (B) can
(C) may                        (D) dare

Answer:- (A)

12th English Download Pdf 👇👇

👆 CLICK HERE 👆

41. Water ……… at 0° centigrade. (Choose the correct option)
(A) freeze                       (B) freezes
(C) is freezing                 (D) freezed

Answer:- (B)

42. Choose the correct spelling:
(A) specific                      (B) spacific
(C) spucific                      (D) None of these

Answer:- (A)

43. Choose the correct spelling:
(A) innocent                       (B) inoconet
(C) inocient                        (D) None of these

Answer:- (A)

44. The boy……….. from the tree into the river.” (Choose the correct meaningful expression)
(A) came down                     (B) jump
(C) jumped                           (D) came up

Answer:- (C)

45. How many members are there in your ……….? (Choose the correct meaningful expression)
(A) school                        (B) class
(C) street                          (D) family

Answer:- (D)

46. Deepa is fond of …….. and so requested her parents to get her a pet. (Choose the correct meaningful expression)
(A) animals                      (B) trees
(C) flowers                       (D) plants

Answer:- (A)

47. I know ins and outs of this case. (Choose the suitable meaning of the phrase)
(A) a few things                       (B) nothing
(C) everything                        (D) secrets

Answer:- (A)

48. As he is very rich, he lives a fast life. (Choose the suitable meaning of the phrase)
(A) swift life                           (B) miserable life
(C) luxurious life                    (D) miserly life

Answer:- (A)

49. Everything in his room was at sixes and sevens. (Choose the suitable meaning of the phrase)
(A) in an orderly state     (B) in a disorderly state
(C) good-looking            (D) bad-looking

Answer:- (B)

50. Civilization is the state of development of a ………
(A) people                 (B) animal
(C) bird                      (D) non-living thing

Answer:- (A)

 

1007
Created by 7828600b7b1e8c73c83bb67895a80cff?s=32&d=mm&r=gEducation Galaxy

12th English Viral Question Test

Final Test कौन बनेगा Topper

1 / 50

1. Dr. Zakir Hussain entered the office of the president in a spirit of... [Imp]

2 / 50

2. A child is born is ………..

 

3 / 50

3. The word ‘erudition’ stands for —

4 / 50

4. ……… belongs to Zoroastrain religion. 

 

5 / 50

5. My experiments with truth was written by ……………..

6 / 50

6. who said “The past is not death and static, it is alive and dynamic ?”

7 / 50

7. John Donne is going to …….. leaving his wife behind. 

 

8 / 50

8. As the president, Dr. Hussain advocated for the growth of-

9 / 50

9. Macavity is a ……… 

 

10 / 50

10. Dorothy L, Sayers says that press is free (Choose the correct option)

 

11 / 50

11. who has taken the oath of loyalty to the constitution of India ?

12 / 50

12. Indian Through a Traveller’s Eyes’ is an inspiring–

 

13 / 50

13.

I Have a Dream’ is a speech delivered by King on

14 / 50

14. Who said that Bharat is my home and its people are my family.

15 / 50

15.

which nation has been called the young state of an ancient people ?Vvi

 

16 / 50

16.  Anton Chekhov was born in-

 

17 / 50

17. “Indian Civilization and Culture has been written by :

 

18 / 50

18. Dr. Zakir Hussain was a great ……….[2021A,I.A]

19 / 50

19. The banks of justice for the Negro is ………

 

20 / 50

20. Whenever Seibi passed through the market, he searched the-

 

21 / 50

21. How Free is the Press” is …….

 

22 / 50

22. What does the poet discard? 

 

23 / 50

23. ‘A Pinch of Snuffy is a …

 

24 / 50

24. Dr. Zakir Hussain entered the office with –.....[2019A,I.Sc]

25 / 50

25. ………. is the prime instrument of nation building.

 

26 / 50

26. …….. says that he is having a heart failure.

 

27 / 50

27. By birth she was –

 

28 / 50

28. Has civilization taught us to be more … towards one another?

 

29 / 50

29. ‘Bharat is my home’ has been written by …….[2015A]

30 / 50

30. Bharat is my home’ has been written by …….[2015A]

31 / 50

31. Dr. Radhakrishnan explained exceptionally-

 

32 / 50

32. Martin Luther King Jr. was a ......

33 / 50

33. ……. was the long cherished dream of Negroes

 

34 / 50

34. Nanukaka was coming from Delhi to.

 

35 / 50

35.  In traditional births infant and mother mortality is-

 

36 / 50

36. A Pinch of Snuff is a....

37 / 50

37. Mahatma Gandhi has written the lesson—

 

38 / 50

38. ………. has written A pinch of snuff.

 

39 / 50

39. After language the second most important thing which helped mankind was-

 

40 / 50

40. The book ‘Come, My Beloved’ has the-

 

41 / 50

41. The Soldier is a ……… poem. 

 

42 / 50

42. “I’II prove to you in court that they’remine”, said-

 

43 / 50

43.

Martin Luther King Jr. was assassinated on

44 / 50

44. Nanukaka took out his cheque-book and wrote a cheque

 

45 / 50

45. Bharat is My Home’ is …….[2014A]

46 / 50

46. …….were satisfied with small villages.

 

47 / 50

47. Ode to Autumn is written by …….. 

 

48 / 50

48. Keats is a ...... poet.

49 / 50

49. Benjy wanted to ………………. his parents land. (Choose the correct option)

 

50 / 50

50. She smiled ………… my mistakes.

Your score is

The average score is 55%

0%

 

12th English Objective Question 2022 Bihar Board 12th English Objective Question 2022 Bihar Board 12th English Objective Question 2022 Bihar Board 12th English Objective Question 2022 Bihar Board 12th English Objective Question 2022 Bihar Board 12th English Objective Question 2022 Bihar Board 12th English Objective Question 2022 Bihar Board 12th English Objective Question 2022 Bihar Board Education Galaxy

12th English 100 marks Objective || English 100 marks 12th 2022 | Education Galaxy
12th English 100 Marks
( PROSE SECTION )
S.N 12th ENGLISH OBJECTIVE QUESTIONS
  1.   INDIAN CIVILIZATION AND CULTURE   kk
  2.   BHARAT IS MY HOME   kk
  3.   A PINCH OF SNUFF    kk
  4.  I HAVE A DREAM kk
  5.  IDEAS THAT HAVE HELPED MANKIND  kk
  6.  THE ARTIST   kk
  7.  A CHILD IS BORN   kk

   Join Telegram – Education Galaxy new icon gif 4 1

 

12th English Download Pdf 👇👇

👆 CLICK HERE 👆

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You cannot copy content of this page